Who?

Theatre Royal Concert Hall

What?

Complete fit out including bespoke box office counter, merchandise kiosk 1st floor, kitchenette, various partitions to form new offices with bespoke veneered timber doors and suspended ceilings.

Where?

City Centre, Nottingham

When?

Six weeks in summer 2016

Cost?

£75K

 TRCHdesk

 

“We are delighted with the results. These improvements will make the whole customer experience so much friendlier and more streamlined.”

Case Study

A state of the art curved box office counter installed by WorkBox sits pride of place at Nottingham’s Royal Concert Hall. The 14-and-a-half-metre long desk was part of Phase One of the £3.3 million works to modernise the city landmark.

Our team completed remodelling the entrance foyer and merchandise kiosks and the historic entertainment venue remained open during the refurbishment works this summer.

The new sleek and curvaceous counter is surrounded by a full wall of internally illuminated LED glass panels, creating a visually stunning effect when customers enter the concert venue. Multiple wall mounted flat screens also provide up-to-date information for the theatre goer, displaying forthcoming events and shows. Planters and leaflets were also removed from pillars to make it a friendlier and efficient open space.

A similar design was also incorporated in the merchandise kiosk on the floor above and the confectionery counter was relocated to a setback position, greatly improving customer access to auditorium doors, staircases and toilets during busy times.  Other work carried out by our team included a new cloakroom and general joinery items, new partitions with replacement suspended ceilings to suit the revised layout. WorkBox was awarded the contract by construction firm Robert Woodhead.

Rob Darbyshire, of Workbox, said: “It was a challenging project to carry out and I am proud and delighted with the overall visual effect that the completed project delivers. I think it looks very stylish and sophisticated, providing a fresh and exciting new look, to enhance the overall customer experience.”

Robert Sanderson, managing director of the Theatre Royal and Royal Concert Hall, said: “We are delighted with the results. These improvements will make the whole customer experience so much friendlier and more streamlined.  At busy times customers will be able to navigate these key areas of the venue much more easily. It really looks fantastic too, an impressive new ‘front door’ to what is widely acknowledged to be one of the world’s leading concert halls.”

The Hall, which was opened in November 1980 with a gala concert by Sir Elton John, houses a 2,499 seater auditorium over three levels, plus foyer bars, buffet areas, conference suites and backstage space for more than 200 people. The venue features a world class acoustic design including a 400-tonne suspended ceiling and a 35-ton moveable acoustic canopy above the stage. It is also home to one of the largest electronic organs in the world.

“I am proud and delighted with the overall visual effect, it looks very stylish and sophisticated, providing a fresh and exciting new look, to enhance the overall customer experience.”